Karabuğday Çiğ GLUTENSİZDİR.
Kuzukulağıgiller familyasından geniş yapraklı bir bitkidir ve tahıl benzeri tüketilebilen tohumları için yetiştirilir.
Greçkanın 100 gramında 13 gramproteinve 10 gram lif bulunur.
Karabuğdayın içeriğinde %13-15 oranında protein bulunur.
1.Kansızlığa iyi gelir.
2.Kansere karşı korur.
3.Uzun süre tok tutar.
4.Gluten maddesi içermez.
5.B vitamini, magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengindir.
6.Kolestrolü ve tansiyonu düşürürür, kan şekerini kontrol eder.
7.İçerdiği P1 vitamini sayesinde kolesterolü azaltıcı etkisi vardır.
8.Damarlara esneklik ve güç kazandırarak yüksek kan basıncını önler.
9.Gluten içermediğinden bağırsak dostu bir besindir, posalı ve lifli olması sebebiyle sindirim sistemini düzenler.
10.İçeriğindeki; magnezyum, potasyum, fosfor ve demir sayesinde yüksek tansiyon, kansızlık ve kalp hastaları için çok faydalıdır.
11.İçeriğindeki bileşenler ve antioksidanlar sayesinde kolon, göğüs kanseri gibi hastalıklara karşı önleyicidir.
12.Karabuğday ile yapılan yemekler de çölyak hastaları ve glutensiz beslenmek isteyenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.
13.Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar.
14.Kolin bileşeni sayesinde karaciğer yağlanmasının azalmasına yardımcı olur.
15.Protein seviyesi çok yüksektir. Dolayısıyla vegan kişiler tarafından çok sık tüketilebilir.