KARABUĞDAY UNU KAVRULMUŞ

%10
116,10 TL
129,00 TL
Seçenekler

 

Karabuğday Unu

Kuzukulağıgiller familyasından geniş yapraklı bir bitkidir ve tahıl benzeri tüketilebilen tohumları için yetiştirilir.

Greçkanın 100 gramında 13 gramproteinve 10 gram lif bulunur.

Karabuğdayın içeriğinde %13-15 oranında protein bulunur.

Karabuğdayın Faydaları

1.Kansızlığa iyi gelir.

2.Kansere karşı korur.

3.Uzun süre tok tutar.

4.Gluten maddesi içermez.

5.B vitamini, magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengindir.

6.Kolestrolü ve tansiyonu düşürürür, kan şekerini kontrol eder.

 

7.İçerdiği P1 vitamini sayesinde kolesterolü azaltıcı etkisi vardır.

8.Damarlara esneklik ve güç kazandırarak yüksek kan basıncını önler.

9.Gluten içermediğinden bağırsak dostu bir besindir, posalı ve lifli olması sebebiyle sindirim sistemini düzenler.

10. İçeriğindeki; magnezyum, potasyum, fosfor ve demir sayesinde yüksek tansiyon, kansızlık ve kalp hastaları için çok faydalıdır.

11. İçeriğindeki bileşenler ve antioksidanlar sayesinde kolon, göğüs kanseri gibi hastalıklara karşı önleyicidir.

12. Karabuğday ile yapılan yemekler de çölyak hastaları ve glutensiz beslenmek isteyenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

13. Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar.

14. Kolin bileşeni sayesinde karaciğer yağlanmasının azalmasına yardımcı olur.

15. Protein seviyesi çok yüksektir. Dolayısıyla vegan kişiler tarafından çok sık tüketilebilir.

Karabuğday Unu

 

Karabuğday unu, "Greçka” adı verilen tahıla çok benzeyen bir bitkiden elde edilmektedir. Greçka; Kuzukulağıgiller familyasından geniş yapraklı bir bitkidir ve tahıl benzeri tüketilebilen tohumları için yetiştirilir.

Özellikle de glutensiz beslenenler için mucize bir besin olan karabuğday unu, gluten hassasiyeti olanların tariflerini lezzetlendirmektedir.

Karabuğday Unu Kalori ve Besin Değeri

 

Besin değeri yüksek olan karabuğday unu, vitamin ve mineral bakımından güçlü değerleri yansıtır.

100 gram karabuğday ununda335 kalori bulunmaktadır. %10-12 civarında protein içerir.

 

Karabuğday Unu Nasıl Yapılır?

Greçka taneleri kuru şekilde toplanır.

Un öğütme makinelerine greçkalar atılır.

Öğütücü makinelerden geçen greçke taneleri, elekten elenir ve ince taneleri un olarak kullanılır.

 

Karabuğday Unu Faydaları

1) Gluten içermez.

2) Karaciğer yağlanmasını önler.

3) Diyet beslenmesine uygundur.

4) Kan şekerini dengeler.

5) Kalp ve damar hastalıklarından korur.

6) Tansiyonu düzenler.

7) Bağırsak fonksiyonlarını düzenler.

8) Bağışıklık sistemini güçlendirir.

9) Karabuğday karaciğerin çalışmasını kolaylaştıran ‘choline’ ihtiva eder

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.