Soya Unu
Soya fasulyesinin kabukları ayrıldıktan sonra hiçbir ısıl işlem görmeden öğütülmüş halidir. Herhangi bir ısıya maruz kalmadığı için enzimlerin tamamı aktif haldedir.
Soya unu, pişirme esnasında hamurun su tutma yeteneğini arttırır. Böylece ürünün raf ömrünü uzatarak bayatlamasını geciktirir. Soya unu suyu kendi bünyesinde tuttuğu için mamullerin ekmek dahil piştikten sonraki rutubetinde herhangi bir değişikliğe neden olmaz.
Soya Unu Kalori ve Besin Değeri
Soya unu yüksek nitelikli amino asitler açısından zengindir, protein değeri yüksektir, ve mükemmel bir demir, kalsiyum ve B vitamini kaynağıdır.
100 gr. soya ununun içerisinde 441 Kalori,36 gr. proteinbulunmaktadır.
Soya Ununun Faydaları
1.Hamurun yapısını güçlendirir, ekmek içinin daha az ve homojen şekilde gözenekli olmasını sağlar, ekmeğe gevreklik kazandırır.
2.Bağırsaklarda çözülebilen lifler kolesterolü ve zararlı hormonları bağlayarak vücuttan atılmalarını sağlar.
3.Kolesterolü düşürür, kroner kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
4.Nişasta az olduğundan ve yavaş sindirildiğinden şeker hastaları için iyi bir gıda maddesidir.